Menukaart

/Menukaart
Menukaart 2017-12-11T10:52:17+00:00
Parade d ‘ Ouwe Leeuw
diverse kleine voorgerechten, leuk om te delen
17
Wildtrio
terrine van ree en ganzelever, hertenham, eendenballetje, vijgenchutney
12
Ragoût
huisgemaakte ragoût van wild met een pasteitje
11
Scampi’s
Met pittige mangosalsa, koriander
13
Gamba’s al ajillo
gamba’s op Spaanse wijze in de knoflookolie
13
Palet Hoogerheide
gerookte paling, zalm en Hollandse garnalen, cocktailsaus
15
Kikkerbilletjes
gebakken in de knoflookboter
14
Herten carpaccio
met grana padano, geroosterde tuinbonen, rucola, truffelmayonaise
13
Kalfszwezerik
krokant gebakken met madeirasaus
15
Geitenkaas
omwikkeld met spek, honing en sesamkoekje    
13
Wildbouillon
dubbel getrokken wildbouillon met bospaddenstoelen
6
Tomatensoep
prei, gehaktballetjes en room
6
Kreeftenbisque
romig, met stukjes kreeft en een vleugje cognac
10

 

Eendenborst
schorseneren- en dadelpuree, seizoensgroenten
22
Hert
hertenhaas, kersendressing, peer, parmezaanse kaas
26
Lamskoteletjes
van de lavasteengrill, knoflookmayonaise
25
Varkenshaas
met mosterdsaus of champignonroomsaus
18
Rib-eye
gegrild op de lavasteengrill (300 gram), met chimichurri
24
Kangoeroe
van de lavasteengrill, gemarineerd op oosterse wijze
20
Kogelbiefstuk
pesto, knoflook, pecorino, pijnboompitjes, spaanse peper, rucola
23
Konijnenbout (1 bout)
gegaard in tijm en look
16
Tournedos
met pepersaus (200 gram)
29
Ossenhaaspuntjes
met een Spaanse marinade, knoflook, rode pepers, rijst
23
Hazenpeper
Hachee van wild
18

Heeft u een allergie? Meld het ons, we houden er graag rekening mee.

Dorade
filet van dorade, gember, limoensap, soja en lente uitjes
22
Gamba’s
in een tomaten knoflooksaus, pasta. (licht pikant)
23
Reuzen gamba’s
à la plancha, (gemarineerd)
33
Kabeljauw
op Italiaanse wijze, met pasta, pesto, tomaat, olijven, kappertjes en kaas
22
Visschotel
gebakken zeebaars, zalm, kabeljauw en gamba, bouillabaisesaus
25
Bospaddenstoelen risotto
Shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons met herfstgroenten
16
Zeetong (300gr)
in de roomboter gebakken, afgeblust met citroen en peterselie
29
Zeetong (500gr)
in de roomboter gebakken, afgeblust met citroen en peterselie
39

Heeft u een allergie? Meld het ons, we houden er graag rekening mee.

Kaasplankje
selectie van speciaal voor u samengestelde kazen
11
Chocolade soufflé
luchtige soufflé met een hart van vloeibare chocolade
7
Flaugnarde
peren en bramen in de calvados, met beslag, uit de oven, met vanille-ijs
7
Dame Blanche
3 bollen vanille-ijs met warme callebaut chocoladesaus
8
Parfait
witte chocolade parfait met hazelnoot, aardbeiensaus en italiaans schuim
7
Coupe amarene
stracciatella- en amarene ijs en amarene kersen
7
Bosvruchtendessert|
bosvruchten mousse, bastogne kruimels, bosvruchten
7
Kinderijsje
vanille ijs, op een verrassende manier
5
Koffie kompleet
Kopje nespresso koffie met allerlei lekkers en een likeurtje
7

 

Keuzemenu 3-gangen 27,50


Voorgerechten

vitello tonnato, kalfsvlees met tonijnsaus
of
rode bieten carpaccio met geitenkaas
of
uiensoep
of
geitenkaas in wonton, chilisaus
of
gegratineerde escargots


Hoofdgerechten

runderspies, van de grill met Argentijnse saus
of
kabeljauw hollandaise saus
of
huisgemarineerde spare ribs
of
bospaddestoelen risotto
of
wiener schnitzel


Nagerechten

walnoten- en hazelnotenijs, caramelsaus
of
coupe advocaat
of
crème brûlée

Reserveren

Reserveren kan via reserveren@ouweleeuw.nl (minimaal 24 uur van te voren) of telefonisch via 0164-613058.